©Qingshan Wu
©Qingshan Wu
©Qingshan Wu
©Qingshan Wu
©Qingshan Wu
©Qingshan Wu
©Qingshan Wu
©Qingshan Wu
©Qingshan Wu
©Qingshan Wu
©Qingshan Wu
©Qingshan Wu
1

Banu Restaurant

The Banu Restaurant design includes the interiors and façade replacement for a 2100sm building in Zhengzhou China.  As the Flagship restaurant for a growing and innovative franchise it was important for the client that the project creates a recognizable landmark along the main axis road and be welcoming to the community.

Our design sought to honor Banu, the river man’s history, but creating a space formed from a natural yet turbulent flow and marked by the sinuous lines of the rope pull lattices. We first break down the large scale, and orthogonal structural grid of the existing building and reframe the space into a fluid organization system with a series of sculptural cones shaped for private dining and open kitchens.  Then, two vertical conical voids are introduced at the lobby and the main seating area to tie two dining levels together. The third strategy involved the design of an organic lattice ceiling that varied in. Through varying the density, height, and size, the ceiling panels we were able to transform the transparency, creating a sense of depth to space as you move through.

The ideas of the interior were extended to exterior facade. The façade is pulled up at the entry and connects along with the ceiling giving continuity between the exterior and interior envelopes. Through the unity of interior and exterior, the effect is a constantly changing dynamic to the street where the public is welcome to view and join in the activities of the restaurant.

BANU RESTAURANT PROJECT CREDITS

 

Project Year: 2018-2019

Area: 2100 sqm

ClientBanu Hotpot Restaurant Co., Ltd

Chief Architect: Ted Kane(Kane AUD), Yichen Lu

Project Team: Sanhoi Lam(Kane AUD), Vivianna Wang, Mariarosa Doardo

Lighting Design: Chen Chen